Treballs premiats

Alcoholímetre inhibidor de l’arrencada del cotxe

Alcoholímetre inhibidor de l’arrencada del cotxe

Detall

Àmbit temàtic: ENGINYERIA I ARQUITECTURA
Edició: Premiats 2015

Centre: Escola Pia, Sabadell
Autors: Adrià Arrabal López
Nivell educatiu: 2n de batxillerat
Tutors: Juanjo Vázquez Pérez

 

Objectius:

L’objectiu general del meu treball de recerca és crear un dispositiu que faci d’alcoholímetre i vagi connectat al cotxe. Aquest haurà de detectar el nivell d’alcohol que té el conductor abans de conduir, i no permeti la posada en marxa del cotxe si la taxa d’alcoholèmia supera el límit permès. En cas que la taxa sigui inferior a la màxima permesa, haurà de permetre l’encesa del cotxe.
També faré un treball de recerca bibliogràfica per ajudar-me a assolir el meu objectiu.

 

Metodologia:

1. Recerca bibliogràfica sobre els efectes de l’alcohol en la conducció:
Tipus de begudes alcohòliques.
Els efectes de l’alcohol en l’organisme.
L’alcoholèmia i la seva mesura (taxa d’alcoholèmia).
Legislatura sobre l’alcoholèmia.
Efectes de l’alcohol en la conducció.
2. Recerca bibliogràfica sobre l’ús de l’alcoholímetre i les seves característiques.
3. Recerca bibliogràfica sobre els possibles sistemes d’inhabilitació del cotxe.
4. Recerca sobre com connectar l’alcoholímetre al cotxe.
5. Disseny d’un alcoholímetre.
6. Connexió de l’alcoholímetre al cotxe.

 

Conclusions:

Com he comprovat en la prova que vaig executar, el meu dispositiu compleix les condicions que vaig presentar en la hipòtesi del meu Treball de Recerca. Aquest duu a terme correctament la funció de calcular la taxa d’alcoholèmia que té el conductor, comparar-la amb la taxa permesa durant la conducció i la inhabilitació del sistema d’arrencada del cotxe, evitant l’encesa d’aquest. Tot i que tenia molt clar l’objectiu del meu treball de recerca, ha sigut molt més difícil del que inicialment considerava que podia ser. Tot i així, la realització d’aquest treball m’ha permès ampliar els meus coneixements sobre mecànica (parts del cotxe, funcionament del sistema d’arrencada…), informàtica (microprocessadors,funcionament i programació d’aquests…) i electrònica (circuits electrònics, funcionament i creació d’una placa base… ).

Tot i que el meu dispositiu té alguns problemes, solucionant-los i millorant-los, podríem aconseguir un dispositiu que anés incorporat en els nous models d’automòbils i que evités la conducció sota els efectes de l’alcohol, fent aquesta molt més segura.

Crec que investigar en sistemes com aquests podrien millorar molt la seguretat de les nostres carreteres i reduirien molt la taxa de mortalitat per accidents de trànsit, ja que gran part d’aquests són causats sota els efectes de l’alcohol.


Compartiu aquest projecte