Treballs premiats

Barcelona Literària

Barcelona Literària

Detall

Àmbit temàtic: FILOSOFIA
Edició: Premiats 2014

Centre: Institut Ramon Turró i Darder, Malgrat de Mar
Autora: Glòria Tudela Galbis
Nivell educatiu: 2n Batxillerat
Tutor: Xavier Pérez Serrano

 

 

Objectius:

En el meu treball s’intenten comparar diverses obres literàries que succeeixen en part o totalment a Barcelona. Fent d’aquesta ciutat el punt central de la meva recerca feta amb la intenció de mostrar una part de la gran quantitat de referències literàries que es poden trobar en relació a la ciutat. A més de voler buscar si realment existeix allò que es pot anomenar ‘la gran novel·la de Barcelona’.

 

Metodologia:

La metodologia utilitzada ha estat principalment la lectura dels llibres i la selecció de fragments. A partir de tenir aquesta informació seleccionada i organitzada el pas següent va ser veure quins temes tenien més importància pels escriptors que havia escollit, quins fets o descripcions es repetien més.

 

Conclusions:

La conclusió principal del meu treball és un fet força evident però que he pogut comprovar des del moment en que realment em vaig posar a investigar sobre el tema: la gran quantitat de llibres que hi ha que tractin d’aquesta ciutat i la impossibilitat d’esmentar o tractar-los tots. Tanmateix per aquest motiu també la tria sobre aquesta gran novel·la és força difícil i considerant que hi ha moltes opcions i totes tenen el seu atractiu considero que aquesta és, si bé no impossible de trobar, molt difícil i que resultarà subjectiu per a cadascun dels lectors. És per això que considero que totes les novel·les sobre aquesta ciutat formen un conjunt d’informació i perspectives que no es poden comparar les unes amb les altres per la seva gran diversitat de circumstàncies i preferències temàtiques.


Compartiu aquest projecte