Treballs premiats

Business plan: un pla d’empresa

Business plan: un pla d’empresa

Detall

Àmbit temàtic: ECONOMIA/SOCIOLOGIA/POLÍTICA
Edició: Premiats 2013

Àrea coneixement:    Economia Financera i Comptabilitat
Centre:    Institut Joan Mercader, Igualada
Autor/s autora/es:    Elena Audi Llopart
Nivell educatiu:    2n Batxillerat
Tutors/es:    Esther M. Gonzàlez Jové

L’objectiu d’aquest treball és que a partir d’una idea innovadora es creï una empresa que sigui viable i, que si es volgués, es pogués començar i tirar endavant.  Amb aquest treball es vol demostrar com, a partir de zero, es pot crear una empresa, amb les dificultats que tot aquest procés comporta. Un pla d’empresa permet valorar si la idea és viable, calcular les despeses i ingressos a l’inici de l’activitat i determinar les passes que s’han de seguir, no només perquè el projecte comenci bé, sinó perquè es consolidi i esdevingui durador. La hipòtesi del meu treball és que, encara que la situació econòmica del país no és molt favorable, encara hi ha oportunitats de negoci que poden prosperar amb èxit. Crec que puc oferir un servei diferent a la competència que satisfaci millor les necessitats dels consumidors. La major part de les empreses del sector que ofereixen viatges a l’estranger per aprendre idiomes ho fan a preus elevats i alguns dels serveis no estan inclosos. La meva empresa intentarà oferir un servei d’alta qualitat i amb totes les activitats a preu tancat a un preu reduït.

L’estructura del meu treball és el model que proposa la Generalitat de Catalunya per al Pla d’Empresa.
A partir dels resultats obtinguts crec que el meu negoci tindrà èxit perquè és un sector que està en creixement. Intentaré fixar uns preus assequibles perquè la majoria de la població hi tingui accés. Sóc conscient que EF té una elevada quota de mercat i costarà guanyar-se els consumidors, però amb esforç i dedicació serà possible anar creixent dins aquest sector. Tot i això, EF té uns preus bastant elevats respecte els de la meva empresa i això serà un punt fort a potenciar. A més cal tenir en compte que la majoria d’empreses del sector no inclouen totes les activitats dins el seu paquet, sinó que hi ha activitats que s’han de pagar a part. En canvi, la meva empresa ofereix viatges a l’estranger a un preu tancat i bastant competitiu.

El treball m’ha agradat molt i crec que vaig fer una bona elecció a l’hora d’elegir el tema i el tipus de negoci. Al principi pensava que el treball seria més fàcil. Quan vaig començar a fer la part més teòrica no em va ser gaire difícil. Quan em vaig trobar més obstacles va ser quan vaig haver de fer la comptabilitat, ja que no n’havia fet mai.
En resum m’ha semblat un treball molt enriquidor i que em servirà molt de cara al futur.


Compartiu aquest projecte