Treballs premiats

Construcció i programació d’un braç robòtic Centre: Institut Ramon Coll i Rodés, Lloret de Mar

Construcció i programació d’un braç robòtic Centre: Institut Ramon Coll i Rodés, Lloret de Mar

Detall

Àmbit temàtic: ENGINYERIA I ARQUITECTURA
Edició: Premiats 2016

Autor/s autora/es: Parul Mehta
Nivell educatiu: Segon de batxillerat
Tutors/es: Joan Fluvià Soler


Compartiu aquest projecte

Objectius

Els meus objectius a l’hora de fer aquest treball de recerca eren el següents: aprendre com es poden convertir uns motors elèctrics de CC en servomotors, muntar una placa de control per controlar el braç, i programar-la i conèixer millor el món de la robòtica.
Però puc dir que el meu principal objectius va ser que al final el braç robòtic es pogués controlar enviant instruccions des d’una aplicació mòbil personalitzada al mòdul bluetooth de la placa de control

Metodologia

Primer de tot havia de convertir els motors elèctrics de CC que portava incorporat el braç robòtic en servomotors, ja que això en facilitava la programació.
Tot seguit vaig començar a fer petits programes perquè el braç robòtic funcionés amb comandament a distancia que enviava instruccions al sensor d’infrarojos que porta la placa de control.
Quan aquests programes funcionaven de la forma prevista, el següent pas va ser fer funcionar el braç mitjançant un mòdul bluetooth incorporat a la placa de control que rebia senyals de aplicacions mòbils ja existents.
L’últim pas va ser crear una aplicació personalitzada pel braç robòtic amb l’APPINVENTOR 2.

Conclusions

Les conclusions han sigut positives ja que he aconseguit els meus objectius. He pogut convertir el motors elèctrics de CC en servomotors, el braç robòtic funciona tant amb el comandament a distància com amb l’aplicació mòbil.