Treballs premiats

Construcció i recerca d’un quadcopter teledirigit especialitzat en enregistrament d’imatges

Construcció i recerca d’un quadcopter teledirigit especialitzat en enregistrament d’imatges

Detall

Àmbit temàtic: ENGINYERIA I ARQUITECTURA
Edició: Premiats 2014

Centre: Escola Voramar, Barcelona
Autors: Guillem Cornella Barba, Marc Montore Ramirez, Pol Majó Casero, Xavier Fabregat Pous
Nivell educatiu: 4t ESO
Tutor: Josep Romero Gómez

 

 

Objectius:

  1. Construir un eyecopter amb totes les seves peces des de zero.
  2. Aconseguir demostrar que un quadcòpter és molt més efectiu en producció, en implantació i en manteniment.
  3. Aconseguir tots els diners necessaris per comprar totes les peces i pagar tots els tràmits en la pàgina web de crowdfunding de Goteo.

 

Metodologia:

El treball es va iniciar amb la cerca d’un model de finançament i la selecció de la tecnologia.
La primera pregunta, en termes de finançament va ser: Com finançarem el drone? D’entre varies propostes (com per exemple; pagar-lo nosaltres, que ens ho pagués l’escola o vendre’l un cop acabat), vàrem triar l’opció de organitzar d’un projecte de crowdfunding. Aquesta opció era la més interessant, la més econòmica i la que tenia una visió més innovadora i emprenedora. Així que la solució a les despeses del quadcopter va consistir a muntar un projecte a Goteo.org.
Pel que fa a la tecnologia, ens vàrem preguntar quin model de quadcopter calia construir (destriar el tipus de multi-copter, és a dir, decidir el número d’hèlices que tindria). L’opció finalment escollida va ser la d’un quadcopter (4motors) ja que és un dels multi-copters dels quals es troben més peces al mercat i és el més senzill i fàcil de muntar.
El següent pas va ser descobrir el lloc online on poder comprar peces. Es va buscar a diferents foros i a les botigues més grans d’aeromodelisme. La informació era fàcil de trobar i ens va portar directament al portal hobbyking. Aquesta empresa tenia totes les peces necessàries.
Finalment, vàrem muntar l’aparell, vàrem fer les proves, i vàrem redactar el manual d’ús.

 

Conclusions:

Hem pogut demostrar la nostra hipòtesi principal de que un drone era millor que una càmera grua: el quadcopter és superior a la càmera grua en 3 apartats (preu, mobilitat i perspectiva), però la càmera grua és superior en autonomia de la bateria i qualitat de vídeo.

Si ens fixem, la càmera grua està preparada per esdeveniments més llargs i estàtics, i el quadcopter per esdeveniments més curts i amb molt de moviment. Naturalment, l’espectador prefereix qualitat per veure un partit i seguretat de que es veurà bé i aquestes coses no te les pot aportar un quadcopter. Però a les empreses que volen fer vídeos curts per patrocinar un esport, un torneig, una final, etc, els serà totalment més atractiu poder gravar amb un quadcopter i tenir diferents punts de vista i molta mobilitat pel camp de joc. El quadcopter és un mètode de gravació innovador i atractiu i et dóna el plaer de gaudir d’imatges virtuals com si visquessis el partit en primera persona.
Com hem pogut comprovar en el treball, és inviable gravar tot un partit sencer avui en dia. Els quadcopters tenen com a molt, una autonomia de bateria de 25 minuts, no tenen bona estabilitat (sempre estan en moviment i el fet de que tingui un motor elèctric fa que vibri i es distorsioni la imatge) i no tenen la qualitat de vídeo que et dóna una càmera professional, amb més prestacions. El quadcopter és millor per a empreses que volen fer vídeos promocionals i que estan interessats en la gravació d’esdeveniments esportius curts, o per a publicitat.


Compartiu aquest projecte