Treballs premiats

CRISI… WHAT CRISI? Anàlisi de la crisi econòmica actual des de diferents punts de vista

CRISI… WHAT CRISI? Anàlisi de la crisi econòmica actual des de diferents punts de vista

Detall

Àmbit temàtic: ECONOMIA/SOCIOLOGIA/POLÍTICA
Edició: Premiats 2014

Centre: Escoles Fonlladosa, Malgrat de Mar
Autors: Pol Serra Narbona, Roger Bertran Samblas, Enric Serra Narbona
Nivell educatiu: 4t ESO
Tutora: Lluïsa Forroll Garcia

 

 

Objectius:

El nostre objectiu principal era elaborar un projecte de recerca aconseguint d’una manera objectiva les diverses opinions de tan professionals com persones de peu de carrer sobre com els ha afectat la crisis.
Estàvem, i seguim estant, molt interessats en el temes d’actualitat, i el que està més present en el nostre dia dia és la Crisi. Vam considerar adequat fer el treball sobre aquest fenomen ja que és un tema que ens agrada tractar, sempre fent la màxima recerca possible per obtenir uns resultats satisfactoris.
Portem des del maig de l’any 2013 treballant i tractant tot tipus de possibles temes per incloure al treball. Fins l’últim moment hem estat en contacte amb tot tipus de persones i medis per tancar aquest treball amb la més recent informació que tenim al nostre abast. Tot, ho hem acabat definitivament el dia 16 de juny del 2014.

 

Metodologia:

Un cop vam triar el tema, vam decidir fer una investigació exhaustiva utilitzant diferents mètodes com recerca a Internet, llibre i entrevistes (a dieferents personalitats: Jaume Barberà, Tian Riba, Mariona Bassa, Cristina Muñoz, Jordi Évole, Càritas Malgrat de Mar, Román Castro, Conxita Campoy, Alfred Bosch, Pere Aragonès, Arcadi Oliveres i Niño Becerra); per a intentar obtenir la major informació possible sobre el tema, respectant els diversos punts de vista i/o ideologia.

 

Conclusions:

Hem aconseguit conèixer molt més sobre la Crisi, sobretot econòmicament, però també en la part política, periodística i social.
Gràcies a aquest treball podem veure el què és la crisi, i el més important, les conseqüències que tindrà. També dominem termes econòmics que no sabíem i coneixem profundament alguns aspectes de la societat (com la pobresa)
És evident que una crisi és un període molt negatiu en la història, ja que hi ha menys recursos i menys diners. Molts països subdesenvolupats (que ja eren pobres) ara estan vivint en uns moments de pobresa extrema i nivells de desnutrició molt elevats, i no només en aquests països, sinó també dins el context del quart món, que està augmentant. Una crisi la veiem com una cosa negativa i inevitable, però també (com han dit molts professionals) és un període de canvi (sobretot de valors).
Hem tingut la gran oportunitat d’entrevistar a 12 grans professionals (economistes, polítics, periodistes i l’ONG Càritas) per poder aprofundir més.


Compartiu aquest projecte