Treballs premiats

Cultura Amazigh. Històries plasmades en vestits

Cultura Amazigh. Històries plasmades en vestits

Detall

Àmbit temàtic: HISTÒRIA/GEOGRAFIA/ANTROPOLOGIA
Edició: Premiats 2015

Centre: Col·legi Maristes La Immaculada, Barcelona
Autors: Eva Carreras Salinas
Nivell educatiu: 2n de batxillerat
Tutors: Àlex Bauzà Bardelli

 

Objectius:

Els objectius d’aquest treball bàsicament són conèixer, apropar-se i entendre la cultura amazigh en tots els seus àmbits relacionats amb la indumentària, per tal de poder aplicar i difondre aquests coneixements a la cultura occidental mitjançant una col·lecció de nu dissenys. Cada disseny té el seu propi significat, el qual seria entès pels amazighs.

 

Metodologia:

Recopilar el màxim d’informació sobre la cultura amazigh mitjançant llibres d’antropologia o d’indumentària, internet i fonts directes. Per poder obtenir el màxim d’informació la recerca ha sigut realitzada en català, castellà, anglès, francès i alemany. Un cop recopilada, organitzar-la i resumir-la i, finalment, transmetre-la amb les meves pròpies paraules. Després he escollit les característiques més elementals i/o cridaneres, bé per la seva simbologia o per la seva estètica, i les he plasmat a la col·lecció de roba. Per últim, he escollit un dels dissenys i l’he confeccionat a escala real, per poder comprovar que els dissenys serien perfectament portables a la vida real.

 

Conclusions:

Actualment la indumentària occidental està totalment buida de significat, deixant de banda certes cultures urbanes concretes. En canvi, la cultura amazigh encara conserva aquesta plenitud de coneixements en les seves prendes, joies i tatuatges. El meu treball ha consistit en, per una banda, donar a conèixer una cultura infravalorada i força desprestigiada des de fa molts anys i, per altra banda, reivindicar consciència en les accions i els fets del nostre dia a dia, començant pel que portem i amb allò amb el que ens distingim.


Compartiu aquest projecte