Treballs premiats

Disseny i construcció d’un robot

Disseny i construcció d’un robot

Detall

Àmbit temàtic: ENGINYERIA I ARQUITECTURA
Edició: Premiats 2015

Centre: Institut Lluís Domènech I Montaner, Barcelona
Autors: Josep Sans Prats
Nivell educatiu: 2n de batxillerat
Tutors: Antonio Escrig Vidal

 

Objectius:

L’objectiu principal del treball era construir un robot similars als robots de sumo per tal de poder participar en una lluita de robots. Tot i que aquest objectiu principal i ambiciós no es va aconseguir del tot, dins d’aquest treball també hi ha altres objectius més secundaris com ara entrar a conèixer el món de la robòtica i estudiar el funcionament del controlador Arduino.

 

Metodologia:

La metodologia a seguir durant el treball consistia majoritàriament en el mètode de prova i error ja que al realitzar-lo no comptàvem amb els coneixements necessaris per tal de fer simulacions a fi de conèixer el funcionament del robot abans de construir-lo.

 

Conclusions:

Dissenyar un robot, requereix molt de temps i premeditació per tal d’intentar resoldre els problemes abans que succeeixin alhora, intentar no ser molt ambiciós, cosa que he pecat moltes vegades durant el disseny d’aquest robot, per tal d’intentar fer alguna cosa mitjanament realitzable acord a les teves capacitats i recursos. Si dissenyar un robot era una tasca laboriosa i entretinguda, construir-lo segons el teu disseny és pràcticament irrealitzable, ja que per molt que intentis minimitzar els errors, aquests sempre acaben sortint una vegada sembla que ja ho tens tot enllestit obligant-te a modificar el teu disseny i a reconstruir el robot. Tot i això, estic molt satisfet amb el robot que he dissenyat i construït.


Compartiu aquest projecte