Treballs premiats

Disseny i construcció d’un submarí radiocontrolat

Disseny i construcció d’un submarí radiocontrolat

Detall

Àmbit temàtic: ENGINYERIA I ARQUITECTURA
Edició: Premiats 2013

Àrea:  Projectes d’Enginyeria
Centre:  Institut Sant Quirze Del Vallès, Sant Quirze del Vallès
Autor/s autora/es:  Javier Piñeiro Rosel / Pau Balat García / Victor Vila Navazo
Nivell educatiu:  2n Batxillerat
Tutors/es:  Albert Saurina González

L’objectiu del nostre projecte és dissenyar i construir un submarí RC des de zero  reproduint el funcionament d’un submarí real. Més enllà de l’elaboració del submarí, també tenim com a objectiu familiaritzar-nos amb la manyeria i l’electrònica creant una maqueta pròpia amb iniciativa, creativitat i empenta.
Ens vam decidir per aquest treball perquè volíem construir una maqueta radio-controlada i ens van informar que els submarins no eren comuns a causa de la seva complexitat. Aquests dos factors van ser els determinants per decidir-nos a treballar en el disseny i la construcció d’un submarí radio-controlat.
El treball està dividit en dues grans parts: la teòrica i la pràctica. En l’elaboració de la primera vam utilitzar principalment diversos llibres sobre els submarins que ens va facilitar el Museu Marítim de Barcelona. La segona part es basa en la construcció del submarí i aquesta es va dur a terme en el nostre taller.
El tema va ser escollit a principis d’estiu i a finals d’aquest ja teníem la part teòrica pràcticament enllestida. Llavors va ser quan ens vam centrar totalment en el disseny i la construcció del nostre submarí, que va ser finalitzat a principis de gener.
Un cop finalitzat el projecte hem pogut observar similituds i deferències respecte un submarí real. Englobant totes aquestes, concloem amb èxit la construcció del submarí. Hem pogut imitar el sistema d’immersió i emersió, la propulsió, l’estructura amb l’hèlix i el timó i el sistema de regulació per garantir l’estabilitat, basant-nos en les lleis físiques.
Com a conclusió final, estem d’acord en afirmar que més enllà d’haver après com construir un submarí, aquest projecte ens ha introduït en el món de la mecànica, de l’electrònica i de la mecanització. Per exemple, durant la construcció del submarí, ens hem familiaritzat amb tot tipus d’eines, connexions elèctriques i electròniques i el radio-control.


Compartiu aquest projecte