Treballs premiats

El meu primer vehicle aeri no tripulat. Un pas cap al futur

El meu primer vehicle aeri no tripulat. Un pas cap al futur

Detall

Àmbit temàtic: ENGINYERIA I ARQUITECTURA
Edició: Premiats 2014

Centre: Institut Valerià Pujol i Bosch, Premià de Dalt
Autor: Antonio Tamayo Ibáñez
Nivell educatiu: 2n Batxillerat
Tutor: Juan Manuel Barba Vigara

 

 

Objectius:

Els objectius d’aquest treball són:

  • Realitzar un estudi de l’evolució dels vehicles aeris no tripulats.
  • Comentar els seus avantatges i inconvenients.
  • Citar i explicar les nombroses aplicacions d’aquests tipus de vehicles.
  • Explicar el funcionament d’un tipus concret de vehicle aeri no tripulat: el quadricòpter.
  • Dir en quins camps es poden aplicar aquests dispositius.
  • Arribar a construir un quadricòpter operatiu capaç de ser controlat remotament.

 

Metodologia:

Després de decidir sobre quin tema tractaria el meu treball la prioritat era decidir què construiria i amb quins components construiria la part experimental del projecte i per això calia una recerca exhaustiva de totes les possibilitats disponibles. Un cop encarregades les peces, vaig fer la recerca d’informació per a redactar el treball. A la vegada, vaig estar assistint a un curs de dues setmanes sobre programació amb llenguatge C++ (Arduino). Un cop acabada la recerca d’informació vaig començar amb la redacció del treball.
Quan vaig tenir totes les peces a casa vaig començar a fer proves amb la placa principal.
En començar el curs escolar, amb el taller de l’institut obert, vaig començar la construcció de l’estructura. Un parell de mesos després, amb l’estructura acabada vaig instal·lar la part electrònica del quadricòpter. Després de solucionar tots els problemes i fer les primeres proves de vol, vaig obtenir resultats satisfactoris.

 

Conclusions:

La finalitat d’aquest treball era aconseguir construir un vehicle aeri no tripulat del tipus quadrotor. La seva realització m’ha suposat un autèntic repte degut al gran nombre d’àrees en les quals es requeria un procés d’investigació per tal de solucionar tots els problemes que s’han presentat durant tota l’elaboració.
Encara que el multicòpter resultant no té totes les característiques que vaig proposar des d’un principi, es pot considerar que s’han assolit positivament els objectius definits, ja que aquest és capaç de realitzar les tasques bàsiques.
En definitiva s’ha aconseguit crear un quadricòpter que no respon a cap disseny ja existent amb uns plànols (adjuntats a l’apartat Annexos) i una configuració pròpia.
A partir de l’aparell creat, és possible realitzar millores, per això, es pot dir que el quadricòpter construït està obert a moltíssimes possibilitats de millora i, per tant, té capacitat per adaptar-se a qualsevol demanda en el futur.


Compartiu aquest projecte