Treballs premiats

El Puig Voting Bell System

El Puig Voting Bell System

Detall

Àmbit temàtic: ENGINYERIA I ARQUITECTURA
Edició: Premiats 2014

Centre: Institut Puig Castellar, Santa Coloma de Gramenet
Autor: Rubén Malbet Perez
Nivell educatiu: CFGS
Tutor: Roger Borrell Anglada

 

 

Objectius:

L’objectiu d’aquest projecte va ser crear un sistema de votació de cançons pel institut. En ell, els professors i administradors del centre poden pujar cançons en la qual els alumnes voten la seva favorita. La cançó més votada del dia és la que sonarà de timbre de final de classe. Tot això funciona mitjançant un panell d’aministració on es controla als usuaris, configuracions globals, rols, etc. Els alumnes (usuaris) poden fer comentaris sobre les cançons o tenir un perfil privat entre altres coses.

 

Metodologia:

Per crear el sistema comentat es van utilitzar diversos llenguatges web i sistemes de sincronització amb el servidor que ho conté.
En tenir ja construïda la pàgina web i trobar-nos amb què l’institut no podia implementar el projecte a gran escala, es va haver de desenvolupar un sistema on els clients (navegadors) pregunten al servidor que cançó és la més votada. Quan el servidor respon, la cançó es reprodueix en el navegador del client. Això va ser un arranjament provisional per poder mostrar l’eficàcia del treball, però també està implementat un sistema on el servidor sap l’hora a la qual acaben les classes i quina és la cançó que ha de sonar en aquest moment, reproduint la pels altaveus connectats a ell.

 

Conclusions:

Crear aquest sistema per a l’escola va ser una activitat on es va aprendre molt sobre la tecnologia web i una mostra més de l’ús que se li pot donar. Aquest projecte hauria de ser pres per altres escoles que vulguin innovar. No oblidem que les cançons són pujades per administradors, així que els alumnes están limit


Compartiu aquest projecte