Treballs premiats

Espècies invasores al municipi de Serinyà

Espècies invasores al municipi de Serinyà

Detall

Àmbit temàtic: BIOLOGIA GENERAL/ZOOLOGIA/BOTÀNICA
Edició: Premiats 2018

Centre: Institut Pere Alsius i Torrent, Banyoles

Autor: Martí Juanola Gassiot

Nivell educatiu: Segon de batxillerat

Tutora: Maria Teresa Cels Felip


Compartiu aquest projecte

Objectius

Objectiu general: Estudiar i comprendre els impactes mediambientals que causen les espècies seleccionades, en el municpi de Serinyà.

Objectius específics per a cada pràctica:

  1. Comprovar si la temperatura afecta a la rapidesa de desenvolupament de les larves de mosquit tigre, i per tant, demostrar si el canvi climàtic és beneficiós o perjudicial per al mosquit.
  2. Determinar la densitat de població de crancs americans al riu Serinyadell.
  3. Comprovar si és possible detectar el coipú en l’habitat on es troba actualment, en el municipi de Serinyà.
  4. Determinar el grau d’invasió de les espècies vegetals seleccionades i del boix infectat per la papallona del boix en zones prèviament seleccionades.

 

 

Metodologia

Es realitzaran quatre pràctiques independents, on cadascuna buscarà unes conclusions que ajudin a assolir aquest objectiu d’una manera o altre. Per això, les pràctiques estan relacionades amb factors crucials, com ara, la densitat de població, el grau d’invasió o com afecta la temperatura en alguna d’aquestes espècies. També es realitzarà una part teòrica per complementar i ajudar a entendre la part pràctica, i aclarir perquè es fan aquests experiments i no uns altres.

 

Conclusions

Al municipi de Serinyà, sens dubte aquestes espècies estan creant impactes, més o menys perceptibles, però hi són. I les que encara no n’han creat, només és qüestió de temps de que en creïn. Per tant, encara estem a temps de frenar les invasions més noves, com la del coipú, i evitar aquests impactes que es poden preveure fàcilment. Si apliquem les mesures de control necessàries abans no sigui massa tard, hauríem de ser capaços de parar els peus a aquests nous invasors.