Treballs premiats

FIRST LEGO League. Molt més que una competició

FIRST LEGO League. Molt més que una competició

Detall

Àmbit temàtic: ENGINYERIA I ARQUITECTURA
Edició: Premiats 2018

Centre: Institut Roseta Mauri, Reus

Autor: Joel Chaves Castillo

Nivell educatiu: Segon de batxillerat

Tutor: Antonio Soler Cruañes


Compartiu aquest projecte

Objectius

El meu objectiu amb aquest treball no era altre que apropar tothom qui ho volgués al món de la FIRST LEGO League sense necessitat de pertànyer al mateix. Volia que tothom es pogués fer a la idea de com un esdeveniment així afecta en l’àmbit econòmic a les ciutats, i en l’àmbit social i personal als membres dels equips que hi participen.

Una de les motivacions per a fer-ho era el fet de poder aprofitar l’experiència de la qual gaudia com a participant, i combinar-la amb la que estava a prop d’adquirir com a entrenador.

 

 

Metodologia

Per tal de documentar les meves dades, vaig elaborar una enquesta que vaig aconseguir fer arribar a entrenadors d’equips de tot l’Estat.

Com he mencionat en el resum del treball, vaig entrevistar-me amb la Montse Bover, directora de la FIRST LEGO League a Espanya. Vam concertar la trobada per videoconferència a causa de la impossibilitat de coincidir personalment.

Per altra banda, vaig entrevistar els creadors del projecte ‘Petits Enginyers’, petita start-up de Reus que organitza activitats de ciència i tecnologia per a nens i joves. Entre aquestes activitats tenen diversos equips que participen en la competició.

Per mostrar el finançament d’un equip, vaig documentar com vam aconseguir engegar una campanya de micromecenatge per a finançar el viatge a la competició internacional a Bath, Anglaterra, gràcies al poder de la ràdio.

I pel que fa a la resta del treball, jo mateix vaig fer la recerca i la investigació necessària per a obtenir les dades reals i contrastades.

 

Conclusions

Gràcies a l’elaboració del treball he aconseguit veure les coses i les idees que ja tenia des de diferents perspectives, les quals tenen un valor encara més important quan venen donades per gent tan important per a la competició. A més, vaig poder guanyar molta experiència personal i professional en els tres anys que he dedicat a aquest projecte, anant creixent quant a responsabilitat i objectius.

També he pogut descobrir fins a quin punt un esdeveniment d’aquest calibre pot tenir un impacte econòmic en la ciutat on se celebra. A part de l’impacte econòmic, em va meravellar el benefici social que pot tenir un desafiament així i com pot ajudar a formar en els valors de l’ètica i el treball en equip als futurs enginyers i enginyeres que continuaran els seus passos en aquest món. I lligat amb això, és encara més sorprenent veure com es trasllada aquest seguiment i aquests valors a les xarxes socials i als diferents mitjans que contribueixen a la difusió del repte.