Treballs premiats

Impressió 3D en open source

Impressió 3D en open source

Detall

Àmbit temàtic: ENGINYERIA I ARQUITECTURA
Edició: Premiats 2015

Centre: Institut Giola, Llinars Del Vallès
Autors: Oriol Closa Márquez
Nivell educatiu: 2n de batxillerat
Tutors: Federico Veguillas Hervas

 

Objectius:

Construir i innovar en el camp de la impressió 3D amb totes les dificultats per la mancança d’informació en català (tot estava en anglès o alemany), i sobretot per la desconeixença tècnica en un principi, tant de ‘software’ i codi (Arduino, Phyton…) com de ‘hardware’, mosfets, rodaments, motors pas a pas, les plaques Arduino, Ramps, cablejat AWG…

 

Metodologia:

Vaig plantejar el treball en sis parts. Primer de tot, una recerca d’informació sobre el tema i comparació entre tots els models que hi ha actualment al mercat dins de les meves possibilitats. Seguidament el disseny de la meva impressora, realitzar i recopilar tota la informació necessària per construir-la. Un cop tenia coneixement de tot el necessari, la comparació de preus de les peces necessàries, les de ferreteria i les d’electrònica. El procés de muntatge de l’aparell i totes les proves que donarien lloc al calibratge.
A més, volia deixar el meu treball a punt per a possibles ampliacions, com serien afegir un altre extrusor podent imprimir en dos colors o fins i tot canviar-ne l’actual per un d’universal i poder arribar a imprimir menjar i ceràmica.

 

Conclusions:

He tingut diversos problemes que he pogut superar, com ara components que s’han cremat, fos, les dificultats de comprensió obtenint dades directament de l’alemany sense tenir-ne coneixement… I també totes les dificultats de disseny i muntatge. A més, a part de totes les millores que vaig afegir, també he inclòs totes les que no he pogut fer i que podrien ser una possible continuació del treball. Com ara, l’afegiment d’un extrusor a part del que hi ha originalment, podent imprimir amb dos plàstics de colors diferents a la vegada. O també, el canvi de l’extrusor per l’anomenat Universal podent imprimir ceràmica i plàstic. He solucionat el problema de la manca d’informació creant un manual de construcció des de zero de la meva impressora específica. I sobretot, he aportat informació tècnica sobre aquest tema en català, quan no hi havia absolutament res.


Compartiu aquest projecte