Treballs premiats

INDITEX, un model a seguir

INDITEX, un model a seguir

Detall

Àmbit temàtic: ECONOMIA, SOCIOLOGIA I POLÍTICA
Edició: Premiats 2013

Centre: Escoles Fonlladosa, Malgrat de Mar
Autor: Aleix Trull Aguilera
Nivell educatiu: 4rt ESO
Tutora: Anna Manrique Ortega

– Amb aquest treball pretenia donar a conèixer aquesta empresa a nivell local, ja que les enquestes que vaig fer em van demostrar que molt poca gent en sabia la localització.
– Descobrir la tecnologia que fa servir en el seu centre logístic.
– Mostrar als meus companys totes les eines d’eficiència que fa servir aquesta peculiar empresa.
– Ensenyar a altres empreses models efectius de distribució, la manera com aquesta empresa guanya tants diners i alhora n’inverteix de més per a fer la seva estructura encara més fiable i efectiva.
– Millorar exposició oral i agafar més agilitat a l’hora de fer recerca.

Vaig començar demanant entrevistes amb els alcaldes de la zona, alhora vaig realitzar unes enquestes a aproximadament 60 de 3 poblacions diferents. Uns mesos més tard, després d’haver-me informat gràcies als alcaldes vaig demanar una visita a les instal•lacions de Tordera. Els màxims responsables del centre em varen atendre molt bé i em van ensenyar els racons més amagats de la nau.

També un altre dia vaig portar a tots els meus companys a fer una visita guiada per tota la instal•lació que ocupa un espai d’uns 12 camps de futbol. Van gaudir de les noves tecnologies i també varen poder comprovar el funcionament d’una de les moltes màquines que es troben allà.

El meu treball s’ha basat en la recerca constant sobre tots els temes que intervenen en el treball. No es troba gaire informació a internet, cosa que m’ha dificultat el treball.

Després de recollir les dades de les enquestes mitjançant Google Surveys, vaig elaborar uns gràfics i també els vaig comentar, cosa que em va permetre exposar als meus companys d’una manera que poguessin entendre-ho tot.

– Amb aquest treball he aconseguit descobrir nous conceptes sobre l’empresa, i sobre les seves diferents vies de gestió.
– He arribat al punt de que els meus companys mostressin interès per el tema el qual exposava.
– Els tutors em van premiar amb un 10 sobretot pel tema de la constància durant tot el curs, ja que des del primer dia vaig estar informant-me i contactant amb responsables.
– Francament, no se si he acabat de donar idees a les empreses que no son viables econòmicament, perquè he penjat el treball a internet però d’aquest punt no en puc saber la conclusió. Encara que espero que la meva recerca hagi estat productiva i que hagi ajudat a una empresa en concret.
– Aquest treball m’ha ajudat molt com a estudiant: m’ha fet descobrir noves vies de recerca, m’ha resultat molt productiu a l’hora d’exposar davant els meus companys i finalment també m’ha ajudat a l’hora de relacionar-me amb gent important: alcaldes, gestors, comptables, mecànics, enginyers industrials de l’empresa, etc.


Compartiu aquest projecte