Treballs premiats

Jaume Huguet: L’últim gòtic català

Jaume Huguet: L’últim gòtic català

Detall

Àmbit temàtic: ART
Edició: Premiats 2013

Àrea: Història de l’Art
Centre: Institut Serra de Miramar, Valls
Autor/s autora/es: Júlia Carrasco Risquero / Èlia Romeu Rivillas
Nivell educatiu:  4rtrt ESO
Tutors/es:  Sílvia Güell Segarra

 
–    Qui va ser Jaume Huguet
–    On va pintar les seves obres
–    Quantes va fer i on es troben
–    Si treballava de pintor o era una afició
–    Com era la situació històrica en el seu temps
–    Quin tipus de corrent artístic segueix
–    On va viure
–    On trobem avui dia els seus quadres
–    Vida privada o personal de Jaume Huguet.
En el treball de recerca de ‘Jaume Huguet: l’últim gòtic català’ hi trobem una part teòrica i una part pràctica.
La part teòrica consisteix en buscar informació de pintor, el corrent pictòric que va seguir, és a dir, el gòtic, i l’època on va succeir tot això. En el punt 4 parla més detalladament sobre l’obra de Jaume Huguet, les etapes, la localització d’obres i reconeixement. Vam creure convenient fer un glossari amb algunes paraules d’art o no gaire corrents. A continuació del glossari trobem la bibliografia.
En la part pràctica hi trobem el punt 5, on hi ha els resultats i els gràfics de les enquestes que vam fer via on-line. En el punt 6 hi ha explicada la visita al MNAC i 3 comentaris sobre 3 pintures de Jaume Huguet. El punt 7 és una entrevista al director del Museu de Valls, Jordi Paris i al 8, les conclusions. En el punt 11 hem adjuntat una còpia de l’enquesta.
Després de tot un curs treballant Jaume Huguet i el Gòtic català, hem arribat a aquestes conclusions:
Jaume Huguet va ser un gran artista i com hem pogut comprovar, la gent el coneix relativament poc.
El Gòtic va ser un moviment artístic que va durar en l’Edat Mitjana i que era més avançat artísticament que el Romànic i que malgrat que s’assemblés molt al Renaixement, no arribava al seu mateix nivell.
Durant els segles que va durar el Gòtic van passar moltes desgràcies, com per exemple la Pesta Negra, però tot i així, l’art va poder anar evolucionant i als artistes no els faltava feina.
La pintura d’Huguet és complexa, naturalista i molt, molt detallista. Treballava cada petit detall per fer que la pintura fos el més real possible.
Les pintures eren totes religioses ja que eren encarregades per la pròpia Església o pels gremis, que volien honorar el seu patró.
El problema de la popularitat de Jaume Huguet, no és que no sigui important o. valorat, sinó que no és conegut. Es sent molt el seu nom, però poca gent sap qui és amb exactitud. També és a causa de la distància temporal que separa aquest autor d’avui dia.


Compartiu aquest projecte