Treballs premiats

La suradura, de cap a peus: El suro del cap d’una ampolla als peus d’un cavall

La suradura, de cap a peus: El suro del cap d’una ampolla als peus d’un cavall

Detall

Àmbit temàtic: ENGINYERIA I ARQUITECTURA
Edició: Premiats 2015

Centre: Col·legi Maristes, Girona
Autors: Ana González Márquez, Bruna Puig-Pey Orra
Nivell educatiu: 2n de batxillerat
Tutors: Xavier García Gómez

 

Objectius:

– Valorar la possible necessitat d’innovació en l’àmbit dels materials, al sector eqüestre.
– Observar la viabilitat i resoldre dubtes que es plantegin en aplicar el suro com a material en el sector del calçat eqüestre.
– Conèixer els diferents sistemes de calçat equí, juntament amb els avantatges i les mancances que aquests comporten a l’animal.

 

Metodologia:

Per realitzar el treball hem estat treballant segons l’engineering thinking: detectar problemes, buscar solucions, planificar la solució, portar a terme un prototip, provar el prototip i finalment fer un procés de millora.

 

Conclusions:

Al llarg d’aquest treball de recerca ens hem endinsat en molts camps diferents. Aquest camps es poden observar fàcilment en l’estructura cronològica que hem seguit alhora de desenvolupar-la. La Suradura és el fruit de moltes hores de dubtes i investigació, viatges per tot Catalunya per conèixer empreses, professionals, usuaris, etc; molts contactes i, sobretot, una actitud de recerca constant. Sempre hem tingut clar que per crear un producte havíem d’acostar-nos a la gent, els que serien els compradors del nostre producte. Observant i sobretot escoltant les seves necessitats ha nascut la nostra proposta.

Finalment volem fer al·lusió a unes paraules mencionades per la Ramona, la veterinària que ens ha proporcionat una perspectiva europea al treball: ‘El que voleu fer és un somni’, ‘Traüm’ en alemany. Aquesta va ser la seva opinió com la de molts altres envers la nostra idea. No la critiquem, però si mai haguéssim apostat per les coses inversemblants, creieu que el món seria com el coneixem? El que reivindiquem és l’actitud de convertir aquestes en reals. Potser el nostre treball no serà la solució als problemes del calçat equí, però és un intent de canviar el punt de vista de les coses, d’observar el procés i no només els resultats. Aquest treball ens ha ensenyat a convertir els fracassos en èxits i buscar solucions per seguir avançant.

Creiem que si seguim investigant podrem acabar obtenint els millors resultats. Partint del que hem fet fins ara, es necessitaria finançament econòmic que apostés per la nostra idea. Això ens permetria realitzar més proves proves per tal d’optimitzar les quantitats, els materials i els resultats.

 


Compartiu aquest projecte