Treballs premiats

L’helicòpter

L’helicòpter

Detall

Àmbit temàtic: ENGINYERIA I ARQUITECTURA
Edició: Premiats 2012

Àrea: Enginyeria mecànica

Centre: Centre d’Estudis Gresol, Terrassa

Autors: Roger Cristóbal Tantiñà

Nivell educatiu: Quart d’ESO

Tutors: Laura Crespi Serrano, Josep Puy Juanico

L’objectiu principal del treball és explicar el funcionament d’un helicòpter de manera resumida, però completa, tractant aspectes d’aerodinàmica, d’història i de seguretat durant el vol. I sobretot fer entendre al lector com és possible que un helicòpter es desplaci per l’aire.

He escollit aquest tema perquè m’interessa molt personalment. Vaig començar el treball buscant informació per Internet i en llibres, però finalment vaig optar pels llibres únicament, alguns proporcionats per pilots professionals de l’aeroport de Sabadell. A partir d’aquí ells també em van explicar coses sobre aquest aparell i el seu funcionament i em van deixar manuals d’helicòpters reals. També vaig poder entrar a tallers d’helicòpters i aeronaus en general, on vaig fer la majoria de fotos que surten al treball.

El treball està estructurat en cinc parts. Primer explica què és un helicòpter i la seva història. Després hi ha un apartat que defineix els principals conceptes aerodinàmics, i una cosa molt important, la raó per què l’helicòpter s’aguanta a l’aire i es desplaça. Seguidament trobem l’apartat sobre les parts exteriors i interiors de l’helicòpter, l’aviònica i el funcionament de cada part. I finalment, el tema de la seguretat dels ocupants abans, durant i després del vol.

Un cop acabat el treball, he arribat a la conclusió que l’helicòpter és una màquina perfecta on no pot haver-hi petits errors. Gràcies a aquest treball he descobert moltes coses sorprenents d’aquesta màquina i he pogut aprendre’n molt, tant pel que fa a la història, com l’aerodinàmica i el seu funcionament.


Compartiu aquest projecte