Treballs premiats

Llàgrimes de Síria

Llàgrimes de Síria

Detall

Àmbit temàtic: ECONOMIA/SOCIOLOGIA/POLÍTICA
Edició: Premiats 2018

Centre: Centre d’Estudis Mireia, Montgat

Autora: Alexandra Bertran Rabat

Nivell educatiu: Segon de batxillerat

Tutora: Montserrat García Rodríguez


Compartiu aquest projecte

Objectius

Actualment, estem vivint una crisi humanitària sense precedents. Síria s’ha convertit en el camp de guerra mundial i, a l’hora de fer front a les conseqüències, ningú accepta haver estat causa del dolor de tantes persones. Quin és el nostre paper en aquest malson?

Per aquesta raó, pel paper que nosaltres podem duu a terme, he decidit enfocar el meu Treball de Recerca cap a l’Orient Mitjà, cap a Síria. El meu objectiu és analitzar la situació que viuen els sirians i buscar possibles solucions. La hipòtesi és: ‘Potser hi ha una manera viable per a millorar el problema que viuen els sirians’.

 

 

Metodologia

Per tal d’aconseguir els meus objectius, durant el desenvolupament del treball m’he informat amb una mentalitat oberta i objectiva de la situació. He enfocat diferents camps que són necessaris per entendre la profunditat de la vida que els refugiats sirians estan obligats a enfrontar. A més, m’he entrevistat amb membres de Open Arms i Tijeras Solidarias que ho estan vivint tot de primera mà.

Conclusions

La situació de Síria mescla interessos geoestratègics, religiosos, politicoeconòmics i socials. És per això que el camí cap a la ‘solució’ fonamental del conflicte (acabar la guerra) no és tan fàcil, sinó que ha de ser el fruit i treball d’un conjunt d’accions, les quals estan explicades al meu treball.

Sobretot cal saber que el futur està a les nostres mans, que Síria no és una terra llunyana al nostre dia a dia, sinó que és un conjunt de persones que moren enfront dels nostres ulls. És el nostre deure com a humans posar punt i final a la major crisi humanitària de tots els temps.