Treballs premiats

No em perdis de vista

No em perdis de vista

Detall

Àmbit temàtic: ENGINYERIA I ARQUITECTURA
Edició: Premiats 2013

Àrea coneixement:    Tecnologia Electrònica
Centre:    Institut Joaquin Bau, Tortosa
Autor/s autora/es:    Xavier Genaro Muñoz
Nivell educatiu:    2n Batxillerat
Tutors/es:    Isaac Fibla Sugrañes

L’objectiu d’aquest treball és augmentar els meus coneixements sobre disseny, construcció, robòtica i programació.
L’objectiu final que m’he proposat és elaborar un mecanisme autònom que em permeti enfocar amb un telèfon mòbil diferents objectius estàtics i en moviment sense l’ajuda d’una intervenció humana, amb la finalitat d’aconseguir una eina de recolzament per fer conferències, presentacions, reunions o classes a distància, retransmissions en directe de qualsevol tipus d’acte, etc..

La metodologia que he utilitzat es basa en l’ordre lògic d’un projecte: primer s’ha dut a terme el disseny de l’estructura i del circuit elèctric amb una finalitat únicament funcional. Després, s’ha modificat aquest primer disseny per crear-ne un de més estètic. El següent pas ha estat la fabricació de l’estructura i l’elaboració del circuit. Posteriorment, s’ha editat la programació més adient. Per últim, s’han dut a terme les posades a prova per perfeccionar el projecte fins complir amb l’objectiu desitjat.

Gràcies a aquest treball m’he adonat que les constants innovacions tecnològiques, tant en l’àmbit electrònic, informàtic o mecànic, desperten en mi un gran interès per com es fan les coses, per a què són fetes, com funcionen i com podria fer-les jo. Aquest treball m’ha ajudat a entendre una mica més el món de la tecnología, especialment el de la electrònica, i ha sigut determinant a l’hora d’escollir els meus futurs estudis.


Compartiu aquest projecte