Treballs premiats

Orígen: El Regne Unit. Destí: La comarca del Montsià

Orígen: El Regne Unit. Destí: La comarca del Montsià

Detall

Àmbit temàtic: HISTÒRIA/GEOGRAFIA/ANTROPOLOGIA
Edició: Premiats 2014

Centre: Institut Manuel Sales i Ferré, Ulldecona
Autora: Virgínia León Roig
Nivell educatiu: 2n Batxillerat
Tutora: Mercè Izquierdo Zaragoza

 

 

Objectius:

  • Fer una recerca dels moviments migratoris europeus fins la comarca del Montsià.
  • Saber els motius pels quals els ciutadans del Regne Unit es traslladen a viure a Espanya, concretament, a la comarca del Montsià.
  • Confirmar hipòtesis tals com saber si vénen pel clima, per motius econòmics, familiars, de salut o altres.
  • Esbrinar si, un cop han emigrat aquí, segueixen les tradicions del seu país d’origen o les autòctones.
  • Conèixer més a fons la llengua i cultura anglesa i, alhora, practicar l’idioma estranger.

 

Metodologia:

El treball consta d’un apartat teòric on l’alumna defineix diferents conceptes relacionats amb la migració. Fa una recerca sobre els moviments migratoris a Europa des de mitjans del segle XIX fins a l’actualitat i analitza els motius pels quals aquests es van produir.
Com a part pràctica del treball, l’alumna va confeccionar unes enquestes i es va entrevistar amb una vintena d’angloparlants que viuen a la comarca del Montsià. Tant l’enquesta com les entrevistes eren totalment en anglès, amb la qual cosa ella va tenir l’oportunitat de practicar l’anglès alhora que aprenia i descobria moltes coses sobre els seus hàbits i tradicions.
Després, va fer una anàlisi de les dades obtingudes i va crear uns gràfics que foren significatius per justificar les hipòtesis inicials i treure’n conclusions.

 

Conclusions:

La conclusió principal que s’extreu al final de la recerca és que els emigrants procedents de països anglòfons que es van establir a la comarca del Montsià van emigrar per la climatologia i perquè buscaven un nou estil de vida.
Pel que fa a les tradicions, veiem que han adoptat algunes tradicions típiques de la comarca però també han continuat mantenint moltes tradicions pròpies.


Compartiu aquest projecte