Treballs premiats

Programem amb Android: Footwood

Programem amb Android: Footwood

Detall

Àmbit temàtic: ENGINYERIA I ARQUITECTURA
Edició: Premiats 2014

Centre: Institut Quercus, Sant Joan de Vilatorrada
Autors: Martí Sala Morral, Daniel Lozano Guerrero
Nivell educatiu: 2n Batxillerat
Tutor: Pep Ribalta Papiol

 

 

Objectius:

L’objectiu d’aquest treball és fer una aplicació d’Android que faciliti alguna acció quotidiana, com pujar i baixar persianes o obrir la porta de casa, ja que per exemple voldríem que per obrir la porta fos tant fàcil com treure el mòbil i clicar un botó. i com a objectiu secundari, assolir un nivell en els llenguatges de programació que utilitzem, que com a mínim ens permeti fer la programació i transmetre els nostres coneixements a persones sense coneixements previs utilitzant el nostre treball com exemple per a les explicacions.

 

Metodologia:

Per realitzar el nostre treball vem assistir a uns cursos intensius d’estiu per aprendre els llenguatges de programació que necessitaríem per fer el treball. Després vam crear el programa i comprovar el funcionament des de el servidor que donava odres al relé correctament i que la connexió mòbil/ servidor funcionava. Un cop la part pràctica del treball ens funcionava vam redactar el treball escrit adaptant-nos a l’esquema que solen tenir els treballs de recerca en forma de projecte.

 

Conclusions:

La nostra idea del projecte era una aplicació de mòbil que ens permetés obrir la porta de casa. Un cop finalitzat el treball hem aconseguit aquest objectiu. Per fer-ho, hem aprés a programar en tres llenguatges de programació i a través d’aquests comunicar-nos amb l’exterior (es a dir interactuar amb elements de fora de l’aparell programat: el mòbil amb el servidor a través d’Internet i el servidor amb el relé a través del port USB). Un cop hem aconseguit que tota aquesta cadena funcionés, hem pogut fer funcionar no només la porta sinó qualsevol cosa que s’engegui o apagui: llums, aires condicionats, persianes, etc. Resumint: hem acabat fent un projecte de casa domòtica a partir d’un altre del qual només esperàvem aconseguir obrir una porta.

 

 


Compartiu aquest projecte