Treballs premiats

Segway Mindstorms low cost

Segway Mindstorms low cost

Detall

Àmbit temàtic: ENGINYERIA I ARQUITECTURA
Edició: Premiats 2015

Centre: Institut Màrius Torres, Lleida
Autors: Joan Capell Gracia
Nivell educatiu: 2n de batxillerat
Tutors: Carles Buide Aso

 

Objectius:

Fer un vehicle tipus ‘Segway’ en dues etapes.

En la primera em vaig proposar el repte de que a partir d’un lego mindstorms, (una joguina de lego) amb la que es poden muntar i programar robots, construir i programar una maqueta petita d’un segway que mantingués l’equilibri.

En la segona, em vaig animar a muntar i programar, fins obtenir un ‘clon’ segway a mida real totalment funcional. L’he fet a partir de l’experiència prèvia obtinguda amb lego mindstorms però amb un seguit d’adaptacions perquè pogués controlar motors de més potència.

 

Metodologia:

A partir de la teoria he muntat i programat una petita maqueta segway. Amb aquesta primera experiència he pogut entendre com influeixen les diferents constants i fórmules matemàtiques intervinents en el control d’un objecte inestable. Tot plegat ha estat fonamental per poder fer un salt i intentar fer el projecte a escala real.
A mesura que anava muntant i programant el segway sorgien diferents problemes i jo provava solucions fins que alguna funcionava.

 

Conclusions:

Fer coses relacionades amb la tecnologia, a la pràctica és més complicat del que sembla. Les hores invertides per a veure algun resultat sempre són més de les que et pensaves perquè sovint surten imprevistos inclús amb les coses més senzilles.
Moltes vegades no valorem la complexitat de molts aparells electrònics o mecànics que tenim al abast ja que no ens imaginem les hores que han hagut de passar els enginyers que els han dissenyat.

També em vaig adonar que la font d’informació d’internet que sembla que tot ens ho pot solucionar, per a molts dels problemes que sorgeixen, no serveix de res ja que s’ha d’utilitzar l’enginy personal. I finalment, la satisfacció que vaig sentir quan l’aparell va començar a mantenir l’equilibri i quan finalment va funcionar no la puc descriure en paraules.


Compartiu aquest projecte