Treballs premiats

Teixits amb nanopartícules, la roba del futur

Teixits amb nanopartícules, la roba del futur

Detall

Àmbit temàtic: BIOLOGIA MOLECULAR, BIOQUÍMICA
Edició: Premiats 2012

Àrea:  Bioquímica i biologia molecular

Centre: Institut de Sant Just Desvern, Sant Just Desvern

Autors: Anna Brustenga Casasayas

Nivell educatiu: Segon de batxillerat

Tutors: Margarita Soriano Lasheras

 

Els objectius d’aquest treball de recerca són: entendre què és la nanotecnologia, conèixer-ne les aplicacions, experimentar amb les partícules i les nanopartícules de plata, i saber com afecten aquestes partícules i nanopartícules el desenvolupament embrionari. També hi ha una part d’objectius que es basa en l’estadística i el coneixement dels alumnes de l’Institut de Sant Just Desvern sobre les nanopartícules de plata i els seus efectes.

He dut a terme aquest treball de recerca a partir d’una recerca teòrica en la qual he buscat informació sobre la nanotecnologia, les nanopartícules, els efectes que produeixen i la diferència entre les nanopartícules i les partícules de plata.

A posteriori he realitzat una sèrie d’experiments que m’han ajudat a determinar el mal o el grau de nocivitat de les partícules i les nanopartícules sobre els embrions d’eriçons de mar (prèviament fecundats).

Finalment he preparat unes enquestes que han respost una franja de nois i noies de 12 a 18 anys de l’Institut de Sant Just Desvern.

Un cop feta la pràctica d’aquest treball, les enquestes i després d’haver buscat informació sobre la nanotecnologia, he observat que aquesta nova i petita ciència té un seguit d’aplicacions que probablement en un futur pròxim seran molt útils (medicina, volcans, anàlisi, etc.). Els efectes de les nanopartícules i les partícules sobre el desenvolupament embrionari són dolents. Les nanopartícules són més nocives que les partícules.

Gràcies a les enquestes i a la col·laboració dels alumnes de l’institut, m’he adonat que el seu coneixement respecte a aquest tema és d’un nivell mitjà; molts es pensen que en saben menys del que realment saben.


Compartiu aquest projecte