Treballs premiats

TSC digital. Projecte de Teclat electrònic amb Sensors Capacitius

TSC digital. Projecte de Teclat electrònic amb Sensors Capacitius

Detall

Àmbit temàtic: ENGINYERIA I ARQUITECTURA
Edició: Premiats 2015

Centre: Institut Bellvitge, L’Hospitalet De Llobregat
Autors: Pablo Castellón Crespo, David Chamizo Barragan
Nivell educatiu: 4t d’ESO
Tutors: Carolina Crespo López

 

Objectius:

Utilitzar de manera autònoma i creativa els aprenentatges en computació física adquirits durant el primer trimestre del curs 2014-15 a la matèria Tecnologia.
Aprofitar aquest projecte per aprendre coses noves: el funcionament d’un tipus de sensors no treballats a classe, els sensors capacitius. Aquest objectiu s’ha acabat amplificant, donat que al llarg del procés hem hagut d’enfrontar-nos a problemes que a priori no sabíem resoldre.
Compartir els nostres aprenentatges documentant tot el procés a través d’un bloc per tal que d’altres puguin treure profit de la nostra tasca, de la mateixa manera que nosaltres hem tret profit de la informació que altres persones comparteixen a través d’Internet.

 

Metodologia:

La decisió de fer un projecte d’instrument musical va ser nostra. La d’utilitzar sensors capacitius va ser de la nostra professora. Cal dir que ella no sabia res sobre aquests sensors, el seu paper durant tot el procés ha estat guiar-nos donant-nos idees i animant-nos a proposar-nos nous reptes que milloressin el resultat final.
La informació necessària per realitzar aquest projecte l’hem obtingut del web oficial d’Arduino i a través de l’anàlisi de projectes similars que hem trobat a Internet.
Les coses no han sortit mai a la primera: hem hagut d’enfrontar-nos a molts problemes de mal funcionament i de depuració.
Hem treballat en parella, la qual cosa ens ha permès arribar molt més lluny que si ho haguéssim fet individualment: cadascú ha proposat idees i ha arribat a solucions.

 

Objectius:

Del nostre objectiu principal al que hem aconseguit hi ha una gran diferència ja que la nostra idea era utilitzar només tres sensors, per la dificultat que representava, i finalment hem acabat omplint tota l’octava d’un teclat (12 sensors).
Tot i això, hi ha qüestions que considerem no resoltes, qualsevol solució és millorable.
Hem patit, però també ens ho hem passat mot bé, hem aprés coses i ens hem adonat que nosaltres també podem contribuir al desenvolupament tecnològic, que això és qüestió d’idees i de coneixements.
Reconeixem la importància del treball en equip i d’Internet, com a contenidor d’informació, tot i que cal filtrar-la.


Compartiu aquest projecte