Treballs premiats

Veí, sóc igual que tu

Veí, sóc igual que tu

Detall

Àmbit temàtic: HISTÒRIA/GEOGRAFIA/ANTROPOLOGIA
Edició: Premiats 2015

Centre: Col·legi Vedruna-El Carme, Sant Sadurní D’Anoia
Autors:
Cèlia Estruch García, Guillem Tena Carbó, Mar Martínez Martínez, Laia Mateo Escalé
Nivell educatiu:
4t d’ESO
Tutors:
Roger Pérez Brufau

 

Objectius:

Hem organitzat el treball de la següent manera: primerament ens hem centrat en la part teòrica desenvolupant diversos temes que hem escollit sobre les discriminació. Per això hem fet entrevistes per conèixer opinions i experiències concretes, hem buscat opinions més generals del poble a través d’enquestes, ens hem informat amb experts de les diferents matèries. Amb això hem volgut arribar a la segona part del treball, el desenvolupament d’un projecte que pugui arribar a la gent. El projecte consisteix en l’elaboració d’un guió per a un curtmetratge on es reflecteixin alguns dels temes tractats anteriorment i també faci reflexionar al públic. Per acabar hem volgut elaborar un altre petit projecte per valorar les reaccions d’un grup d’estudiants ,que representen les futures generacions, davant d’un conflicte homofòbic.
Metodologia:

Finalitzat el treball és hora de valorar la feina feta. Després de gairebé mig any investigant i desenvolupant el projecte hem vist que sí, la discriminació és ben present en el nostre poble i en la societat en general. Ja sigui a mida petita o no, tots els entrevistats ens han explicat casos on ells mateixos o els del seu voltant han patit algun tipus de discriminació. Hem parlat, a més, amb especialistes en la matèria i amb d’altres molt implicats, des d’un cap d’una ONG fins a una psicòloga de secundària.
Conclusions:

Un cop acabada la investigació amb dades, enquestes, reunions, etc. ens hem centrat en tots aquells projectes que ja es duen a terme a la vila i cara als ciutadans. Valorem en aquest aspecte la bona feina dels partits governants i la implicació de tots nosaltres per donar resposta a la crida d’una societat igual per a tothom.

Després, hem arribat a tocar el veritable objectiu d’aquest projecte de recerca: canviar el món, en diem nosaltres. Si més no, posar-hi moltes ganes. Ens hem posat en el paper d’una parella on la dona és maltractada, tema ja tractat en l’estudi del treball. Hem desenvolupat un guió inspirant-nos en situacions que hem conegut on la violència de gènere és present, ja siguin fictícies o reals. Hem inclòs expressions masclistes en fer-ho. Per interpretar la història, doncs, hem agafat els rols de víctima i agressor, per aconseguir un resultat el més versemblant possible i seguint la típica relació discriminatòria, amb un cicle repetitiu on l’home passa de ser encantador a pegar a la dona.

 


Compartiu aquest projecte