Treballs premiats

Veler autònom

Veler autònom

Detall

Àmbit temàtic: ENGINYERIA I ARQUITECTURA
Edició: Premiats 2017

Centre: Institut Frederic Martí i Carreras, Palafrugell
Autor/s autora/es: Joan Melchor Lladó
Nivell educatiu: Segon de batxillerat
Tutors/es: David Llamas Pleguezuelos


Compartiu aquest projecte

Objectius

Com a objectius del treball m’he proposat comprendre la dificultat que suposa la construcció d’un veler des de zero, sense tenir cap experiència en maqueteria i aconseguir que es converteixi en un vehicle no controlat remotament.
Aconseguir que el veler sigui autònom és el gran repte amb el que em trobo, ja que no tinc cap coneixement sobre intel·ligència artificial ni sobre programació de robots intel·ligents. Fet que encara em dóna més motivació.
També vull catalogar cada peça feta servir per la construcció. Explicar el motiu de la seva utilització, entendre el seu funcionament i la relació que té amb els altres components.

Metodologia

Per tal d’assolir aquests objectius, faré recerca sobre altres velers o qualsevol màquina autònoma existent per entendre com han assolit el repte i després obtenir la meva solució a partir d’aquestes observacions.
A continuació buscaré els plànols del veler a través de pàgines web ja que el més important per a mi no és la construcció si no la programació, estalviant-me el disseny del veler.
Vull aconseguir que no requereixi de cap component ja fabricat, excepte l’electrònica.
Un altre gran repte que tindré és programar una plataforma a l’ordinador per tal de comunicar-li a quin punt ha d’arribar.
El veler per si mateix ha de traçar el seu destí.

Conclusions

Fer aquest treball m’ha ensenyat moltes coses noves. Haig de prendre més consciència del temps i els imprevistos i una de les coses importants és una bona organització. Encara que presenti el treball no vol dir que pari de millorar el veler, al contrari, això em motiva a fer que sigui completament autònom i a explorar tots els tipus de programació que he hagut de descartar per falta de temps. També m’agradaria aconseguir que pogués recorre grans distàncies i potser posar-li plaques solars per recarregar les bateries així podria navegar indefinidament.
Aquest treball m’ha aportat una gran satisfacció tot i els entrebancs sorgits, però amb constància, paciència i esforç he aconseguit el meu repte.