Treballs premiats

Wolf Howl: New Experience

Wolf Howl: New Experience

Detall

Àmbit temàtic: FÍSICA
Edició: Premiats 2014

Centre: Escola Pia, Mataró
Autora: Laura Olivella Eritja
Nivell educatiu: 2n Batxillerat
Tutor: David Cambray Pla

 

 

Objectius:

En primer lloc, el principal objectiu d’aquest treball de recerca és aconseguir dissenyar la meva pròpia muntanya russa, i per això cal assolir uns altres objectius. Per començar a entendre que és una muntanya russa haure d’investigar des dels iniciïs de les muntanyes russes i el seu desenvolupament al llarg de la historia. A més a més, hauré d’investigar la normativa en que és basen el disseny i la construcció de les muntanyes russes. Disenyar la muntanya ruusa, crear una simulació 3D per visualitzar amb un video el disseny. Finalment, un cop dissenyada la muntanya russa, hauria de fer un estudi econòmic per aconseguir fer una estimació a partir de quin moment es començarà a guanyar diners i a recuperar tota la inversió inicial.

 

Metodologia:

La recerca de la informació s’ha basat bàsicament en la recerca de llibres, Vídeos, pàgines web i documents de seguretat oficials.ja que tothom a qui he enviat correus per posar-me en contacte amb ells, perquè em poguessin a portar informació de tot tipus referent a les muntanyes russes, em van contestat tots el mateix: <<Our industry is quite small and We know it is very difficult to get any information at all. However this is why really nobody likes competition. Therefore it is critical to pass any information to third parties even for studies>>. Tot i que, l’empresa Bolliger & Mabillard va ser molt amable en facilitar-me els passos que segueixen ells per crear una muntanya russa.
Per començar el treball, entre l’inici del juny i principis de Setembre,es va realitzar una recerca teòrica de la física mecànica clàssica que actua sobre les muntanyes russes, la seva historia, les diferents classes, la seguretat, el procés per dissenyar-la, etc. Més tard, a l’octubre fins a principis de desembre, a través d’una enquesta vaig estudiar el que volia el públic, i a partir d’aquí vaig realitzar el disseny de la meva muntanya russa, fent els càlculs físics respectius, realitzant una simulació 3D i el pressupost econòmic per observar si és viable la seva construcció.

 

Conclusions:

Creació d’una nova muntanya russa que proporciones una nova experiència als passatgers. Amb altura màxima de 108 metres i la velocitat de 163 km/h que assumeix el tren.
A més partint dels 108 metres d’alçada ‘Wolf Howl’ serà la cinquena muntanya russa més alta del món, i la primera a Europa. Tenint com a referència a la capacitat màxima per hora del Dragon Khan és de 1.300 passatgers, i la capacitat màxima per hora del Shambhala és de 1.680 passatgers, crec que haver aconseguit una capacitat màxima per hora de 1.912 està força bé, no obstant, al ser una muntanya russa més llarga s’utilitzen quatre trens a l’hora. A més, tenint una capacitat màxima més alta que les altres podem considerar que, en les temporades altes del any, no es formaran aquelles cues tant llargues de més de dos hores. Per altra banda, econòmicament parlant, si comparem el cost del ‘Dragon Khan’ de 15.000.000€ fa quasi trenta anys, i el cost del ‘Shambhala: Expedición al Himalaya’ 25.000.000€ (assumint que dintre d’aquest cost també entraria el cost de l’empresa que ha dissenyat les muntanyes russes), amb ‘Wolf Howl’ que costaria 18.367.212,71€, assumint un lleuger error de càlcul per no tenir les dades exactes d’alguns materials i depreciant el cost de disseny, perquè ja tenim dissenyada la muntanya russa, seria un cost assumible per construir-la. A més, podem veure que assumint una mitja del 30% de capacitat per hora durant tota la temporada, podem recuperar tota la inversió en 7’5 temporades. No obstant, que si aconseguíssim una mitjana de capacitat del 40% de capacitat per hora, podríem recuperar la inversió en 4 temporades.


Compartiu aquest projecte