Premis de Recerca Jove

Els Premis de Recerca Jove (PRJ), que convoca anualment el Govern de la Generalitat de Catalunya, volen despertar vocacions científiques entre els joves estudiants del país. Els PRJ estimulen que els alumnes s’apropin a la investigació de la mà dels professors dels centres on estudien i sempre fent valer els coneixements propis de la seva edat i formació.

Els premis

Tant els treballs presentats com els premiats són de temàtiques diverses, entre d’altres, de física aplicada, ecologia o filologia catalana, i s’aproximen a tots els camps de coneixement: des de les humanitats i les ciències socials, fins a les ciències experimentals i les tecnologies.

Paral·lelament, els Premis de Recerca Jove atorguen el Premi Reginó, un guardó específic per fomentar la recerca sobre les dones i les seves aportacions a la societat i que és un premi que compta amb el suport de l’Institut Català de les Dones (ICD), i el premi Ramon Faus i Esteve, dedicats a temes de família.

Els Premis acosten el jovent al món de la ciència, no com a simples espectadors, sinó com a protagonistes de la seva pròpia recerca. Així, els PRJ recompensen l’esforç dels alumnes i també premien els centres escolars que animen els estudiants a endinsar-se en la investigació científica.

El Govern de la Generalitat reconeix les vocacions científiques entre els joves estudiants del país des de l’any 1982. Noms il·lustres com Manel Esteller, director del Programa d’Epigenètica i Biologia del Càncer de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge, Josep Call, director del Centre d’Investigació de Primats Wolfgang Köhler de Leipzig, o Teresa Roig,  cap de l’àrea de rehabilitació neuropsicosocial de l’Institut Guttmann, han rebut aquest premi al llarg dels anys.

PREMIS RECERCA JOVE 2015 175